Od przytulnych lokalnych bistr po eleganckie bary z koktajlami – tej jesieni i zimy czeka nas ekscytująca mieszanka kulinarnych debiutów w całej dzielnicy i na okolicznych przedmieściach.
Ta strona zawiera film, który jest blokowany przez Twój program do blokowania reklam.
Aby obejrzeć film, musisz wyłączyć blokadę reklam.
Najciekawsze przyszłe i niedawno otwarte restauracje w rejonie DC
Wraz ze spadkiem temperatur i zbliżaniem się sezonu świątecznego scena kulinarna w DC rozgrzewa się dzięki nowym restauracjom i barom, które już cieszą się dużym zainteresowaniem — lub wkrótce to nastąpi.
Od przytulnych lokalnych bistr po eleganckie bary z koktajlami – tej jesieni i zimy czeka nas ekscytująca mieszanka kulinarnych debiutów w całej dzielnicy i na okolicznych przedmieściach.
Niezależnie od tego, czy szukasz nowego miejsca na kolację w tygodniu, czy też pomysłowego menu na kolejną przygodę kulinarną, w tym podsumowaniu znajdziesz lokale, które musisz odwiedzić, które zostały niedawno otwarte lub których otwarcie nastąpi w nadchodzących miesiącach.
Wkrótce otwarte restauracje w DC i inne lokale, na które warto czekać
Mała Hiraya
Otwarcie jesienią 2024 r. • Inside Union Market pod adresem 1309 5th Street NE, DC
Od momentu otwarcia kawiarni i restauracji Hiraya przy H Street NE szef kuchni Paolo Dungca dostarcza do dystryktu jedne z najbardziej ekscytujących filipińskich potraw z regionu. Jeszcze tej jesieni popularna kawiarnia zawita na Union Market i będzie oferować posiłki przez cały dzień, a także miski ryżowe, burgery oraz inne ulubione dania na lunch i dania na wynos.
CHIKO
Otwarcie w listopadzie • 46308 Cranston Street, Potomac Falls, Wirginia.
Chińsko-koreański koncept CHIKO rozwija się o nową lokalizację w centrum handlowym Cascades Marketplace w Sterling. Ta szybka restauracja ma już lokalizacje w DC, Maryland w Kalifornii – i będzie to druga lokalizacja w Północnej Wirginii. Według Zjadacz DCta nowa przestrzeń będzie miała powierzchnię 3000 stóp kwadratowych i będzie wyposażona w pełny bar oraz patio.
Klub prasowy
Otwarcie w grudniu • 1506 19th Street NW, DC
Opisywany jako mający „klimat baru koktajlowego z lat 70. i estetykę sklepu z płytami z lat 90.”, ten powstający lokal Dupont Circle ma oferować dwa spójne doświadczenia: menu „Track List” z wyborem dań z karty z maksymalnie 12 koktajlami, które zmieniają się dwa razy w roku oraz wybrane doświadczenie „Play List” obejmujące odbywający się co dwa miesiące, rotacyjny lot składający się z czterech koktajli i dodatkowymi przekąskami.
Tawerna Minetta
Otwarcie 10 grudnia • 1287 4th Street NE, DC
Nowe, ekskluzywne francuskie bistro zmierza na Union Market prowadzone przez restauratora Keitha McNally’ego. Jak donosi Waszyngtonoczekuje się, że w menu znajdą się ulubione dania z menu restauracji zlokalizowanej w Nowym Jorku, takie jak starzony na sucho nowojorski strip z kością oraz suflet Grand Marnier lub czekoladowy.
Aha, i podczas delektowania się martini i kawiorem w barze obowiązuje również zasada zakazu korzystania z telefonu, jak McNally powiedział Jessice Sidman z Washingtonian
Sklep spożywczy Duke’a
Otwarcie pod koniec 2024 r. • 10128 River Road, Potomac, Maryland.
Popularny gastropub w brytyjskim stylu Duke’s Grocery ma w zanadrzu inną lokalizację, tym razem w centrum handlowym River Road w Potomac Village. Znani ze swoich zawsze popularny „Właściwy Burger”, restauracja ma jak dotąd kilka lokalizacji w Dupont Circle, Foggy Bottom i poza nią. Będzie to jego pierwszy występ poza właściwym DC.
Elmina
Otwarcie w styczniu 2025 r. • 2208 14th Street NW, DC
Szef kuchni Eric Adjepong, znany jako finalista telewizyjnego konkursu kulinarnego „Top Chef”, a także występujący w kilku innych programach Food Network, otwiera swoją pierwszą lokalną restaurację w dzielnicy.
Strona restauracji nadal milczy na temat szczegółów menu, choć opisuje się je jako „współczesne Ghany”, ale Zjadacz DC jako pierwsza potwierdziła, że należy spodziewać się dań takich jak fufu i kelewele oraz koktajli o smakach takich jak hibiskus, kwaśnica i marakuja.
Tapori
Otwarcie w styczniu 2025 r. • 600 H Street NE, DC
Z nazwą, która w języku hindi można luźno przetłumaczyć jako „awanturnik” lub „włóczęga”, po otwarciu w nadchodzącym roku Tapori po otwarciu w nadchodzącym roku będzie serwować tradycje jedzenia ulicznego z Himalajów i południowych Indii. Koncepcja pochodzi od założycieli Daruktóry zdobył nagrodę Bib Gourmand od Michelin.
Nowa przestrzeń obejmuje otwartą kuchnię, bar i wspólny stół dla 20 osób, a także żywy mural namalowany przez lokalnego artystę Patricka Owensa. Spodziewaj się dań takich jak dosa i chaat w połączeniu z tropikalnymi koktajlami inspirowanymi kuchnią indyjską.
Vintage Chophouse Lucille
Otwarcie w styczniu 2025 r. • 15 E Street NW, DC
Ten nowy koncept otwiera się w hotelu Kimpton George na Kapitolu, prowadzonym przez szefa kuchni Matta Bakera z 101 Hospitality, w którym znajdują się między innymi Gravitas nagrodzone gwiazdką Michelin.
Baker powiedział, że ma nadzieję wyróżnić się na tle innych restauracji serwujących steki w okolicy Zjadacz DC że goście Lucille’s mogą spodziewać się, że ich kawałki, w tym japońskie i teksańskie wagyu, zostaną poddane zabiegowi starzenia na sucho, a także dodatkami, takimi jak surowy bar do menu z ostrygami i homarami.
Alara
Otwarcie w styczniu 2025 r. • 1303 Wisconsin Avenue NW, DC
Nowy koncept restauracji śródziemnomorskiej od Hakan Ilhan Restaurant Group zawita do Georgetown. Koncept ten, którego nazwa wywodzi się z mitologii tureckiej i oznacza wodną wróżkę, ma składać się z klasycznych dań celebrujących kuchnię Turcji, Grecji i Libanu.
Grupa restauracyjna stojąca za tą koncepcją znana jest również z Brasserie Liberté, Ottoman Taverna i kilku restauracji na międzynarodowym lotnisku Dulles.
Pieczeń Miejska
Otwarcie na początku 2025 r. • 620 Maine Avenue SW, DC
Jako jedna z najbardziej tętniących życiem restauracji w mieście, lokalizacja Penn Quarter w Urban Roast znana jest z zmiany tematycznego wystroju, neonów „Instagrammable” i napoje sezonowe od czasu do czasu, aby zachować świeżość i niezapomnianość.
W nadchodzących miesiącach rodzinna kawiarnia, bar koktajlowy i restauracja zyskają na popularności dzięki nowej przestrzeni w The Wharf, która obejmuje bar wewnątrz i na świeżym powietrzu oraz największe patio w okolicy o powierzchni 1600 stóp kwadratowych. Menu jest wciąż finalizowane, ale oczekuje się, że będzie odzwierciedlało ofertę z pierwotnej lokalizacji.
JINYA Ramen Bar
Otwarcie na początku 2025 r. • 1525 Wisconsin Avenue NW, DC
Tomo Takahashi założył JINYA Ramen Bar w 2010 roku i od tego czasu zaczął się rozwijać w ponad 60 lokalizacjach w całym kraju. DMV ostatnie otwarcie JINYA odbywa się na Union Marketa wkrótce spodziewana jest jego najnowsza odsłona w sercu Georgetown. Jak zwykle po otwarciu lokalu goście będą mogli spodziewać się klasycznych, ręcznie robionych makaronów i wolno gotowanych bulionów.
SAGRADA
Otwarcie 2025 • 1901 14th Street NW, DC
Wybierz się na wciągającą przygodę w SAGRADA, nowo powstającej restauracji, którą WTOP opisuje jako posiadającą wielodaniowe menu czerpiące inspiracje z bogatej historii Meksyku w zakresie grzybów psychodelicznych. Oczywiście kuchnia tutaj nie będzie halucynogenna (nie spodziewajcie się tutaj psilocybiny!), ale z pewnością będzie jedyna w swoim rodzaju.
Za tym przedsięwzięciem stoi grupa restauracyjna KNEAD Hospitality + Design, która ma takie lokalizacje jak Succotash, Mi Vida i Mah-Ze-Dahr.
Nieznany projekt szefa kuchni Kevina Tiena
Nieznana data otwarcia • Gdzieś w Chinatown, DC
Jak po raz pierwszy poinformował OsieOczekuje się, że w Chinatown będzie więcej firm z Azji i Azji i Ameryki dzięki zupełnie nowemu, jeszcze nie nazwanemu targowi zaplanowanemu przez szefa kuchni Kevina Tiena. Tajemniczy projekt jest wciąż dobrze owiany tajemnicą i prawdopodobnie obejmować będzie azjatycki sklep spożywczy, stoisko z jedzeniem, które pełni także funkcję przestrzeni mentorskiej lub azjatycką piekarnię i kawiarnię.
W ekskluzywnym wywiadzie dla Tien reporterka Axios, Anna Spiegel, poinformowała, że lokalizacja została już wybrana, ale nie ujawniono jeszcze więcej szczegółów na temat jej dokładnej lokalizacji.
Niedawno otwarte restauracje w okolicy DC, które są warte wędrówki
Dōgon
1330 Maryland Avenue, SW, DC
Szef kuchni Kwame Onwuachi po raz kolejny powraca do Dystryktu. Ten znany szef kuchni kierował wcześniej lokalnymi lokalami, takimi jak Kith/Kin, Shaw Bijou i stoiskiem Philly Wing Fry na Union Market.
Teraz absolwent „Top Chef” i zdobywca nagrody Jamesa Bearda powraca z afro-karaibską restauracją Dōgon. Niedawno otwarta restauracja, mieszcząca się na terenie hotelu The Wharf’s Salamander, oferuje wyśmienite dania, takie jak krab motykowy, escovitch z homara, curry branzino, a także kurczak i ryż.
Osteria Mozza
3276 M Street NW, DC
Na początku tego miesiąca otworzyli je szefowa kuchni Nancy Silverton i restaurator Stephen Starr ogromna, ekskluzywna włoska restauracja w tej samej przestrzeni, którą wcześniej zamieszkiwali Dean i DeLuca. Lokalizacja w Georgetown obejmuje targ, bar mozzarella, patio z solarium i prywatne przestrzenie jadalne.
Olio e Più
699 14th Street NW, DC
Poznaj Włochy w tej współczesnej trattorii, która została otwarta w historycznym budynku Banku Narodowego w październiku tego roku La Grande Boucherie, która została otwarta wiosną tego roku. Olio e Più oferuje kameralną jadalnię na 120 miejsc, w której serwowane są ręcznie robione makarony i inne pozycje menu, takie jak chleb focaccia i kurczak po mediolańsku.
Rosedale
4465 Connecticut Avenue NW, DC
Pod koniec października w dzielnicy Forest Hills otwarto nową koncepcję „od pola do stołu” autorstwa restauratora Ashoka Bajaja z Knightsbridge Restaurant Group.
Rosedale oferuje codzienne specjały z rożna, a także naturalne i wegańskie wina oraz rzemieślniczą pizzę. Grupa restauracyjna znana jest również z lokalnych lokali, takich jak między innymi Rasika, Bombay Club, Bindaas i Sababa.
Arrels
333 G Street NW, DC
Nazwę tej nowej hiszpańskiej koncepcji można przetłumaczyć jako „korzenie”, co ma stanowić hołd dla hiszpańskiego dziedzictwa szefa kuchni Pepe Moncayo. Ten hołd widać także w potrawach takich jak „Conejo y Alcachofa”, na którą przepis zapożyczono od matki Moncayo. Inne pozycje w menu obejmują paellę z owocami morza, krokiety i churros.
Ta restauracja znajduje się w hotelu Arlo w centrum miasta.
Fogo de Chão
698 Maine Avenue, SW, DC
Teraz otwarta w The Wharf to druga lokalizacja brazylijskiej restauracji steakhouse Fogo de Chão w DC. Ta ciepła przestrzeń, zlokalizowana wzdłuż Molo Rekreacyjnego, obejmuje otwarty grill churrasco, tętniący życiem bar wewnątrz budynku, wysokiej jakości kawałki białka i bogatą ofertę win.
Restauracja posiada kilka pobliskich lokalizacji, m.in Port Narodowy Marylandoraz Tysons i Reston w Wirginii.
Kordelia Fishbar
550 Morse Street NE, DC
Chociaż ostatnio otwarta restauracja, która została uruchomiona pod koniec listopada, jest to restauracja z Clyde’s Restaurant Group zrobienie fale już z globalnym menu skupiającym się na owocach morza i skupiającym się na gotowaniu na węglu drzewnym. Przestrzeń na 250 miejsc rozciąga się na prawie 7000 stóp kwadratowych i znajduje się u podnóża apartamentowca Morse.
szyita
1252 4th Street NE, DC
Szef kuchni Edward Lee otworzył drzwi szyitom pod koniec października z zamiarem, aby restauracja była „zakorzeniona w koreańskich smakach i technikach”. Według A Wpis na Facebooku od Leerestauracja ma charakter non-profit i „poświęciła się badaniu, w jaki sposób restauracje mogą działać w sposób bardziej zrównoważony”.
Lee jest znany ze swoich książek kucharskich i występów w serwisie seriale takie jak „Top Chef”, „Iron Chef America” i „Kulinarne wojny klas” Netflixa.
El Taller del Xiquet
2404 Wisconsin Avenue NW, DC
Ta nowa restauracja prowadzona przez szefa kuchni Danny’ego Lledó znajduje się w Glover Park, na parterze wyróżnionej gwiazdką Michelin restauracji Xiquet w Lledó. Menu à la carte podkreśla smaki nadmorskiej Hiszpanii.
Bar amerykański
Na trawniku National Mall, pomiędzy Narodowym Muzeum Lotnictwa i Kosmosu a Narodową Galerią Sztuki w DC
Zespół z tyłu Pizza Sonny’ego serwuje kwadratowe plastry pizzy przypominające focaccię i naturalne wina sprzedawane na kieliszki lub butelkę w kiosku w National Mall. W godzinach porannych w kiosku dostępna jest także kawa, ciasta i kanapki śniadaniowe.
Otrzymuj najświeższe informacje i codzienne nagłówki na swoją skrzynkę e-mail, rejestrując się Tutaj.
© 2024 WTOP. Wszelkie prawa zastrzeżone. Niniejsza strona internetowa nie jest przeznaczona dla użytkowników znajdujących się na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego.