Strona główna Fason Dean dzieli się przepisem na świąteczne kulki rumowe

Dean dzieli się przepisem na świąteczne kulki rumowe

1

Dean dzieli się swoimi przepisami na świąteczne kulki rumowe. Cieszyć się!

Składniki:

  • 11 uncji pudełko wafelków waniliowych
  • 1 w. prażone orzechy pekan
  • 1 w. cukier puder
  • 1/4 w. niesłodzonego proszku kakaowego
  • 1/2 łyżeczki sól koszerna
  • 1/2 w. ciemny rum
  • 2 łyżki Miód
  • 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Możliwe dodatki: cukier puder, niesłodzone kakao w proszku, drobno posiekany kokos, drobno posiekane orzechy pekan i nonpareils.

Wskazówki:

  • W robocie kuchennym pulsuj wafle waniliowe i orzechy pekan, aż zostaną drobno zmielone, około 15 sekund.
  • Dodać cukier puder, kakao i sól. Impuls, aby połączyć, około 5 razy.
  • Przenieś mieszaninę wafli waniliowych do dużej miski i wymieszaj z rumem, miodem i ekstraktem waniliowym, aż dobrze się połączą.
  • Za pomocą łyżki ułóż mieszaninę w kulki o średnicy około 1 cala i rozwałkuj w dłoniach, aż uzyskasz gładkość.
  • Umieść każdą z wybranych dodatków w osobnej małej misce. Obtocz kulkę rumu w polewie, aby dokładnie ją pokryła.
  • (Jeśli do posypania używasz cukru pudru, odczekaj chwilę przed podaniem, aż się oprószy.)
  • Ułóż kulki rumu na blasze wyłożonej pergaminem.
  • Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania, do 5 dni.

Otrzymuj recenzje Deana i wywiady z listy A bezpośrednio do swojej skrzynki odbiorczej. Zarejestruj się, aby otrzymywać pliki do pobrania Dean cotygodniowy biuletyn. Dostaniesz także jego Dziekan Cooks przepisy też!

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj