Dean dzieli się swoimi przepisami na świąteczne kulki rumowe. Cieszyć się!
Składniki:
- 11 uncji pudełko wafelków waniliowych
- 1 w. prażone orzechy pekan
- 1 w. cukier puder
- 1/4 w. niesłodzonego proszku kakaowego
- 1/2 łyżeczki sól koszerna
- 1/2 w. ciemny rum
- 2 łyżki Miód
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Możliwe dodatki: cukier puder, niesłodzone kakao w proszku, drobno posiekany kokos, drobno posiekane orzechy pekan i nonpareils.
Wskazówki:
- W robocie kuchennym pulsuj wafle waniliowe i orzechy pekan, aż zostaną drobno zmielone, około 15 sekund.
- Dodać cukier puder, kakao i sól. Impuls, aby połączyć, około 5 razy.
- Przenieś mieszaninę wafli waniliowych do dużej miski i wymieszaj z rumem, miodem i ekstraktem waniliowym, aż dobrze się połączą.
- Za pomocą łyżki ułóż mieszaninę w kulki o średnicy około 1 cala i rozwałkuj w dłoniach, aż uzyskasz gładkość.
- Umieść każdą z wybranych dodatków w osobnej małej misce. Obtocz kulkę rumu w polewie, aby dokładnie ją pokryła.
- (Jeśli do posypania używasz cukru pudru, odczekaj chwilę przed podaniem, aż się oprószy.)
- Ułóż kulki rumu na blasze wyłożonej pergaminem.
- Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania, do 5 dni.
Otrzymuj recenzje Deana i wywiady z listy A bezpośrednio do swojej skrzynki odbiorczej. Zarejestruj się, aby otrzymywać pliki do pobrania Dean cotygodniowy biuletyn. Dostaniesz także jego Dziekan Cooks przepisy też!