Strona główna Fason Eksperci od kulki maślanej, Dean Richards, dzielą się pomysłami na resztki indyka

Eksperci od kulki maślanej, Dean Richards, dzielą się pomysłami na resztki indyka

2

To Wigilia Dziękczynienia! Reporter WGN Entertainment, Dean Richards, jest na gorącej linii Butterball, odpowiadając na pytania dotyczące indyka i podsuwając pomysły na resztki z indyka.

Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do:www.butterball.com lub zadzwoń pod numer 1-800-BUTTERBALL.

Pizze z Indykiem Tortilla

Składniki

  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżeczka mielony kminek
  • 1 łyżeczka proszek czosnkowy
  • 1 łyżeczka suszone liście oregano
  • ¼ łyżeczki mielony czerwony pieprz
  • 2 szklanki ugotowanego indyka Butterball®, pokrojonego w paski julienne
  • 5 łyżek oliwa z oliwek, podzielona
  • 1 średnia czerwona papryka, pokrojona w paski julienne
  • 1 średnia żółta papryka, pokrojona w paski julienne
  • 1 średnia cebula, pokrojona w ¼-calowe kliny
  • 6 (8 cali) tortilli z mąki
  • 2 szklanki startego sera Cheddar
  • 4 duże pomidory śliwkowe, wypestkowane i posiekane
  • ¼ szklanki posiekanej świeżej kolendry

Wskazówki

  1. Rozgrzej piekarnik do 375°F.
  2. Połącz chili w proszku, kminek, proszek czosnkowy, oregano i cayenne w średniej misce; dobrze wymieszaj. Dodaj paski indyka; wrzucić do płaszcza. Skropić 1 łyżką. równomiernie rozprowadzić oliwę z oliwek; odłożyć na bok.
  3. Podgrzej 2 łyżki. oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj paski papryki i cebulę i smaż od 5 do 7 minut lub do miękkości, często mieszając. Dodaj mieszankę z indyka; gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia; odłożyć na bok.
  4. Lekko posmaruj tortille z jednej strony pozostałymi 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Ułóż tortille na blasze do pieczenia, olejem do góry. Piec, aż zaczną robić się chrupiące, około 5 minut.
  5. Wyjmij tortille z piekarnika i równomiernie posyp serem. Ułóż równe ilości mieszanki z indyka na każdej tortilli. Na wierzch połóż równą ilość pomidorów i kolendry.
  6. Piec 10 minut lub do momentu, aż ser się roztopi, a wierzch zacznie lekko brązowieć. Każdą tortillę pokroić na 6 klinów.

Otrzymuj recenzje Deana i wywiady z listy A bezpośrednio do swojej skrzynki odbiorczej. Zarejestruj się, aby otrzymywać pliki do pobrania Dean cotygodniowy biuletyn. Dostaniesz także jego Dziekan Cooks przepisy też!

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj