CHICAGO — Należąca do Alinea Group restauracja Fulton Market Roister zamyka swoje podwoje po ośmiu latach działalności w ten weekend, ale wkrótce na jej miejscu pojawi się nowa restauracja.
Według Zjadacz ChicagoRoister zakończy działalność w sobotę 16 listopada, ale kilka dni później w tym samym miejscu zostanie otwarta nowa restauracja The Alinea Group i szefa kuchni Granta Achatza.
Nowa restauracja o nazwie Fire jest opisywana jako „menu degustacyjne” i ma zostać otwarta w środę, 20 listopada.
„Odważne, nowe menu degustacyjne z ogniem i jego przemieniającą mocą w gotowaniu – z przodu i w środku” – rzecznik Grupy Alinea – napisano w czwartek w poście w mediach społecznościowych.
Eater powiedział, że nowe miejsce będzie serwować wyłącznie wielodaniowe menu degustacyjne.
Rezerwacje do nowej restauracji są już otwarte. Menu degustacyjne Fire kosztuje obecnie 115 dolarów za osobę, a w przypadku rezerwacji dla grup od 1 do 8 osób wymagany jest depozyt w wysokości 25 dolarów.
„Tworząc tę koncepcję, szef kuchni Achatz rozwija techniki gotowania na otwartym ogniu, w tym gotowanie na węglu, posypywanie solą popiołową, krzyżowanie asado w stylu Patagonii i przywracanie żelaznych pras. Zbadał wszystkie temperatury od góry do dołu” – czytamy w opisie. rezerwacja rezerwacji restauracji strona internetowa.
Według Strona przeciwpożarowanowa restauracja będzie czynna od wtorku do czwartku w godzinach 17:00–21:00 oraz w piątki i soboty w godzinach 17:00–21:30.
Otwarty w 2016 roku lokal Roister został założony w 2016 roku przez Achatza i Nicka Kokonasów z The Alinea Group.
Roister przedstawił menu „zakorzenione w pierwotnych technikach gotowania w nowoczesnym świetle”.