CHICAGO (WGN) — Kupujący w całym Chicago udają się do sklepów, aby odebrać ostatnie produkty na Święto Dziękczynienia.
W restauracji Harrison’s Poultry na północnych przedmieściach Glenview prowadzona od czwartego pokolenia rodzinna firma jest gotowa na pobicie osobistego rekordu, serwując w tym roku ponad 4200 stołów z okazji Święta Dziękczynienia ze świeżym indykiem lub piersią indyka Harrison’s.
„Od poniedziałku rozbijamy namiot na zewnątrz, ponieważ nigdy nie wiadomo, jaka jest pogoda” – powiedział Kyle Zimmerman, współwłaściciel i współprezes Harrison’s Poultry. „Ludzie tam sprawdzają zamówienia. Wszystko jest w systemie rezerwacji. Mamy nadzieję, że w tym roku uda nam się obsłużyć wejścia, ale bilety wyprzedały się wcześniej niż kiedykolwiek”.
Angelica Sanchez z WGN rozmawiała z pracownikami Harrison Poultry, aby dowiedzieć się, jak to jest prowadzić firmę drobiarską w najbardziej pracowitym okresie w roku.